<Početna stranica

Marko Rakar (1972) je direktor savjetničke tvrtke MRAK usluge. Marko ima dugogodišnje iskustvo u radu za i sa medijima. On kombinira svoje poznavanje medija s novim tehnologijama te je bio jedan od pionira uvođenja internet u Hrvatskoj. Marko je prepoznati govornik na temema organizacije, interneta, novih medija i politike. Također, vodio je ili sudjelovao niz kampanja za organizacije, stranke i neovisne kandidate na p...redsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim razinama u Europi, Aziji i SADu. Njegova specijalnost su društveni mediji, otvorena vlast i transparentnost podataka.

Marko je studirao filozofiju i informacijske znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, govori engleski te je redoviti kolumnista i autor na nizu blogova, web portala, novina i magazina u Hrvatskoj i svijetu.

World eGovernment forum nagradio je Marka 2009. godine u francuskom parlamentu titulom "Top 10 who are changing the world of politics on the internet" za rad na icdentificiranju problema s hrvatskim biračkim popisima. Marko je član upravnog odbora EAPC-a (Europskog udruženja političkih konzultanata), IAPC-a (Međunarodnog udruženja političkih konzultanata), alumni je Akademije za politički razvoj i nevladin ekspert za teme otvorene vlasti i transparentnosti podataka.